Kåret til årets styreleder


Agderforsknings styreleder, Solveig Løhaugen, ble nylig kåret til årets styreleder på Sørlandet. – Det er en anerkjennelse, sier styrelederen.


11 september 2017

Det var særlig Løhaugens søkelys på omstilling som ble trukket frem av juryen, og hun fikk skryt for å være endringsorientert og handlekraftig.
– Jeg er opptatt av at styret skal være et kontrollorgan, men også at det tar tak i de strategiske utfordringene som selskapet møter. For Agderforskning har det vært sentralt, særlig med tanke på de strukturelle endringene som nå skjer som følge av sammenslåingen. Et styre må ha fokus på det som er viktig for selskapet, både på kort og lang sikt.

Fremtidsrettet
Løhaugen er styreleder i Agderforskning og Agder Kollektivtrafikk (AKT) og jobber til daglig som advokat og partner i Wigemyr & Co.
– Som en del andre advokater tar jeg på meg styreverv som en del av advokatjobben. I Agderforskning har vi de siste årene signalisert sterkt, også til eierne, at vi trenger å gjøre strukturelle grep for selskapet. Agderforskning alene blir for små for fremtiden.
Etter tett samarbeid mellom styret, administrasjonen, eierne i prosessen, skal nå Agderforskning slå seg sammen med Uni Research AS, Christian Michelsen Research AS, IRIS AS, og Teknova AS, og bli en del av et av Norges største forskningsinstitutt.
– Styrets mandat er nå å bistå slik at Agderforskning får best mulig utgangspunkt i det nye selskapet. Vi skal støtte administrasjonen, gi råd og innspill i forhandlingene og i det arbeidet som kommer fremover med å få dette til å fungere.
Roger Normann er administrerende direktør i Agderforskning. Han synes det er gledelig at Løhaugen ble kåret til årets styremedlem.
– Solveig har vært en viktig støttespiller for Agderforskning i mange år i sin rolle som styreleder og en pådriver for at Agderforskning skal lykkes best mulig i fusjonsprosessen.

Overrasket vinner
Agder Kollektivtrafikk (AKT) er også er et selskap i omstilling.
– I AKT er det hele tiden viktig å ta stilling til nye teknologikrav, miljø og digitalisering. For tiden holder vi på med et prosjekt hvor vi utvikler en app for å planlegge reiser, kjøpe billetter og månedskort. Vi har allerede en app, men nå skal vi ta det videre. AKT er virkelig et selskap hvor vi ikke kan legge oss bakpå. Vi må være frempå og hele tiden utvikle kollektivtrafikken og kollektivtilbudet.
Det er den frempå holdningen som førte til at Løhaugen ble ropt opp på scenen for å motta prisen «Årets styreleder på Sørlandet». Den har blitt utdelt siden 2012, og Løhaugen er første kvinne som mottar prisen.
– Det var hyggelig. Det må jeg innrømme. Det var overraskende, jeg ante ikke at jeg var på listen. Det er en anerkjennelse at andre setter pris på det jeg gjør, avslutter Løhaugen.