Agderforskning og Torbjørn tar over etter Geir


Fra og med i dag, 1. mars 2018, tar Agderforskning over driften av Agdering. - Jeg vil videreføre det gode arbeidet som er lagt, sier påtroppende daglig leder, Torbjørn Bjorvatn.


01 mars 2018

Geir Hammersmark skal bli næringsrådgiver i Arendal kommune. Dermed skal Bjorvatn ta over roret som daglig leder i medlemsorganisasjonen Agdering.
– Jeg vil videreføre det gode arbeidet som er lagt. Personlig ivrer jeg for kompetanseutvikling i næringsliv og i det offentlige. Med kompetanseutvikling vil det offentlige være i stand til å yte bedre tjenester ved å være oppdatert på gjeldende kunnskap, mens næringsliv vil styrke sin konkurranseevne. Med Agdering kan vi sammen hjelpe og styrke hverandre i kunnskapsutvikling. Det betyr at Agder som region vil bli styrket, og det vil fortsette å være godt å bo og arbeide her, sier Bjorvatn, som kommer fra en doktorgradsstilling i internasjonal ledelse ved Universitetet i Agder.

Spennende synergier
Geir Hammersmark har vært daglig leder av Agdering siden oppstarten i 2008. Nå har nye og spennende muligheter bydd seg som næringsrådgiver i Arendal kommune.
– Nå er tiden inne for meg til å gå videre. Det har vært utrolig inspirerende å samarbeide med så mange flink mennesker. Regionen vår er full av dyktige personer som er villig til å dele sin kompetanse med andre, sier Hammersmark, som mener det er en styrke for Agdering at Agderforskning kommer på banen.
– Det å knytte seg til et miljø som Agderforskning, og NORCE, det er veldig spennende for Agdering som organisasjon.

Kunnskaps- og kompetansedeling
I ti år har Hammersmark arbeidet for at medlemmer i Agdering skal dele kunnskap og kompetanse innen virksomhetsledelse og -styring.
– Det handler om å lede virksomheter, og det å etablere arenaer hvor de flinke lærer av de flinke, hvor vi utvikler kompetanse. Vårt formål er å fremme samarbeid om behovsstyrt kompetanseheving og kompetanseutvikling i organisasjonene som er medlem av Agdering, forklarer Hammersmark, som vil være aktiv i en overgangsfase.
Agderforskning og Bjorvatn skal fortsette arbeidet med å skape interaksjon mellom medlemmer i offentlig sektor, privat næringsliv og akademia.
– Agdering er en imponerende samling av de største bedriftene og offentlige virksomhetene på Agder, med masse dyktige mennesker, og masse kompetanse. Det er en unik sammenheng å være del av. Jeg håper å legge til rette for at Agdering skal fortsette veksten og få nye medlemmer, avslutter Bjorvatn.